La situació epidemiològica i l’estat de les dades d’ingressos i disponibilitat de llits a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre ha dut a la creació d’un gabinet de crisi per a la gestió de la pandèmia de la covid-19 en la situació actual.

Aquest gabinet de crisi el configuren membres de la Regió Sanitària de Terres de l’Ebre, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), la direcció de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i la direcció de l’àrea de serveis assistencials del CatSalut. El gabinet de crisi es reunirà diàriament per tal de gestionar i prendre decisions pel que fa als recursos assistencials, fluxos entre els diferents recursos així com aquelles mesures que siguin necessàries per tal de fer front a la nova realitat seguint l’estratègia consensuada al Pla de Contingència Territorial.

Situació d’ingressos i professionals

Actualment, als dispositius de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre hi ha 16 pacients covid positius a la UCI de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, 22 positius ingressats a planta; 6 ingressats a l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre; 20 positius a l’Hospital Comarcal d’Amposta i 17 positius a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús.

Pel que fa a l’afectació que actualment té la pandèmia als professionals dels diferents centres hospitalaris de la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, actualment hi ha 70 covid positiu i 89 en aïllament.

Pel que fa a la situació al territori de les residències, actualment, a la residència de Gandesa hi ha 17 usuari positius i 5 professionals positius; a la residència Sant Miquel Arcàngel de Tortosa hi ha 7 usuaris positius i 1 professional positiu; a la residència Natzaret de Móra d’Ebre hi ha 6 usuaris positius i 3 professionals positius. A la residència Vima de Sant Carles de la Ràpita hi ha 62 usuaris positius i 18 treballadors i a la llar l’Àngel Amposta continuen els 8 positius.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.