Agents dels Mossos d’Esquadra pertanyents a la Unitat Regional de Medi Ambient de Terres de l’Ebre van denunciar el passat dia 11 d’octubre una explotació ramadera del Baix Ebre per les males condicions higienicosanitàries en les que es trobaven les instal·lacions i els animals (corders).

Els fets van ocórrer quan patrulles dels Mossos d’Esquadra van aturar dos vehicles cadascun dels quals transportava un corder viu i lligat en el maleter. Davant aquests fets, poc habituals, els agents van iniciar indagacions per saber la procedència dels animals i aquestes els van portar fins una explotació ramadera de Xerta on van localitzar altres corders que en una primera observació presentaven unes males condicions sanitàries.

Aquests fets van comportar que els policies realitzessin una inspecció de les instal·lacions on es van comptabilitzar 50 corders, alguns dels quals en un estat físic molt deteriorat i amb malformacions. Respecte a les instal·lacions, aquestes presentaven unes condicions higièniques i de salubritat molt deficients.

Aquesta explotació ubicada a la localitat de Xerta constava com a donada de baixa pel seu titular per la qual cosa no podia realitzar-s’hi cap activitat ramadera.

El policies van denunciar al titular de l’explotació i han remés les denuncies al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, organisme competent aquest àmbit que serà qui també determinarà el destí final dels animals.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.