Dos morts i 237 positius de covid-19 és el balanç dels tres dies del llarg cap de setmana del Pilar a les Terres de l’Ebre. Una de les defuncions, una dona de 89 anys que es trobava ingressada a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i que ha mort aquest diumenge, encara no ha estat comptabilitzada en les dades oficials que diàriament publica el Departament de Salut de la Generalitat.

Els casos confirmats acumulats aquest dimarts són ara 2.167, dels quals 1.969 ho han estat a través de proves PCR. El risc de rebrot ha repuntat durant els tres dies del cap de setmana i ara se situa en 363,62, és a dir 104,58 punts més que divendres passat. La velocitat de propagació se situa en 1,04, lleugerament superior a la de divendres que era de 0,87.

Aquest important augment de casos positius també ha repercutit en els ingressos hospitalaris. Aquest dimarts hi ha 15 persones ingressades en centres hospitalaris (una més que divendres) i 4 a la Unitat de Cures Intensives (dos més que divendres).

D’altra banda, Tortosa registra un risc de rebrot de 897, xifra que significa 139 punts més que en l’últim balanç. La setmana anterior era de 1.493. La velocitat de propagació també puja, de 0,82 a 0,95, però se situa per sota de l’interval anterior, quan era d’1,80. La taxa de confirmats per PCR està en 399,69 per cada 100.000 habitants.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.