El departament de Salut ha tirat enrere aquest dimecres l’anunci que va fer dimarts de reobrir les discoteques i els locals d’oci nocturn. La situació epidemiològica a Catalunya, amb un índex de rebrots a l’alça, ha fet reconsiderar la mesura als màxims responsables de la gestió sanitària de la pandèmia. El canvi d’última hora ha indignat al sector de l’oci nocturn, molt tocat ja després que a finals de juliol es decretés el tancament de les seves activitats arran de l’esclat de la segona onada de contagis a Catalunya.

A la Ràpita, la terrassa de les Noves Algues Club fa dos mesos que és tancada. La propietària del local, Helena Queral, afirma que el sector “té un confusió monumental barrejada amb indignació”. “Hem sigut un sector injustament criminalitzat, perquè hem sigut molta gent els que hem actuat de manera responsable, i els temps ens ha donat la raó perquè no hem sigut focus de contagi. El departament de Salut està donant pals de cec, s’haurien de centrar una mica més perquè la seva incertesa ens produeix inquietud i confusió”.

Aquells locals que no disposen d’altres línies de negoci, com pugui ser un restaurant, s’han vist abocats a l’acomiadament dels treballadors o a acollir-se als ERTO. Una situació que els deixa “tocats de mort” i que a molts els ha obligat a “reinventar-se”, diu Queral. Els locals d’oci nocturn reclamen tornar a les mesures prèvies al tancament del juliol, quan ja es limitava la seva activitat amb la prohibició de ballar i l’obligació de delimitar per sectors les taules i reduir l’aforament.

La decisió de Salut de fer marxa enrere amb la reobertura de l’oci nocturn i les discoteques va arribar després que el Col·legi de Metges advertís que s’estava donant un missatge “erroni” a la població en un moment en què a molts llocs s’està demanant a la població reduir al màxim els contactes socials.

Periodista.