El negacionisme i els negacionistes del Covit-19 s’escampen per Europa i com a punt de referència la manifestació feta per gent vinguda de tots els punts de la Unió a Brusel·les amb consignes de rebuig pel confinament, les mascaretes, les vacunes i convençuts que aquest és només una grip forta que es fa servir per esclavitzar i sotmetre les persones. Les oligarquies a través dels seus representants, els presidents dels països més rics del món, estan mirant de canviar el marc pel qual ens regíem fins ara i en volen un de nou que els serveixi per seguir amb la supremacia en tots els ordres i per anar engrandint sobre tot els seus comptes corrents, una conspiració amb tota regla.

Lo trist és que cada cop en són més els ciutadans que creuen en aquest discurs i van ampliant la base dels negacionistes, però la conspiració no tindria llargada sense un escenari preconcebut per inculcar la por a la ciutadania, un arma molt efectiva per conduir les masses al lloc on creuen més convenient pels seus interessos particulars que no públics com la pandèmia. En aquesta corrent uns creuen que l’enfermetat infecciosa no és real, tampoc greu i rebutgen la pandèmia, mentre que altres accepten l’enfermetat però neguen la seva gravetat  afirmant  que l’alarma és totalment injustificada. Seguint en la línea conspirativa alguns van més enllà i diuen que el virus va ser fet en laboratoris del multimilionari Gates per injectar a través de les vacunes microxips de control per poder controlar a les persones a través de la xarxa telefònica 5G o pels governs de EEUU i Xina conjuntament amb les seves farmacèutiques, fent el virus i provocant la pandèmia per desprès fer el negoci amb la vacuna.

Aquesta pandèmia ens ha posat a tots en la cruïlla de la veritat, allò que diem o pensem  quan es correspon amb el que passa o es pot percebre en la realitat i la mentida, que és la intenció amb què es pretén comunicar com a cert quelcom que algú considera fals. Sèneca deia que es preferible emprenyar amb la veritat que ventar-nos amb la mentida i podem deduir que res és veritat ni mentida tot depèn amb l’habilitat i la contundència amb què s’argumenta i a quins interessos han de servir, perquè els homes no rebutgen la mentida sinó les conseqüències punibles i hostils de certa classe d’elles per contra només desitgen la veritat de forma limitada, les  coses agradables, però es mostra indiferent al seu coneixement pur i sense conseqüències. Un exemple ens el dona l’autoritat mèdica única en el cas de la pandèmia, té cara de sant i nom de vi, el Dr. Simóon , perquè no pot dir la veritat al poble doncs ha de  documentar-se de la informació  que saben els països que l’han provocat, quan fa una comunicació diu mitges veritats i alguna mentida ,perquè si expliques tota la veritat a la ciutadania aquest entraria en pànic  i seria pitjor que el virus, d’aixó se’n anomena servei públic.

Però és estrany que cap associació de metges professionals hagi sortit a dir què en pensa de tot plegat imagino que van molt perduts i amb poca informació, en canvi els professionals que ho neguen si han sortit a donar les seves explicacions contraries tan a nivell associatiu com personal. En el fons potser les minories negacionistes si tenen la raó sobre la pandèmia perquè com deia el meu amic si es troben quatre persones i al mig i tenen una capsa de color vermell si al ser preguntats de quin color es la capsa  tres d’ells diuen que és blanca i un que es vermella, democràticament es podrà dir que es blanca però en realitat es vermella i la raó la te la minoria. Voldria pensar com molts de vosaltres que no tenen la raó, però costa molt de fer aquest exercici perquè ens han mentit tantes vegades  que quan surten a donar dades i avui en donen unes demà les rectifiquen o n’hi afegeixen no ajuden a la credibilitat que haurien de tenir els professionals que lluiten contra ella.

Tampoc ajuda les informacions en mitjans de comunicació de declaracions de persones amb prestigi públic que són rebudes per la ciutadania com a fonts fiables incitant al dubte i buscant la conspiració entorn el virus a més de generar una forta desconfiança cap a les autoritats sanitàries, així és com es fan les noticies sensacionalistes i falses que satisfan una part dels ciutadans que volen accedir a la veritat ràpida i de confirmació de les seves sospites  no pas a la veritat. Sincerament crec que hem d’acabar amb la desinformació i l’alarmisme entorn del Covit-19 i aplicar estrictament els protocols establerts per les autoritats sanitàries i aixi el risc de transmissió serà molt baix o nul i acabarem aquest mal son.