La regió sanitària de les Terres de l’Ebre acumula 16 casos més per proves PCR, segons el balanç proporcionat pel Departament de Salut aquest matí. Des del començament de la pandèmia, aquesta regió sanitària acumula 615 casos confirmats per PCR i 172 més amb altres proves. El risc de rebrot continua sent alt, però continua a la baixa, situant-se en un 87,12 (en l’anterior balanç era de 111,56). La xifra total de morts des de l’1 de març és de 56 persones.

Actualment, hi ha 22 pacients ingressats als hospitals, dels quals cinc són a l’UCI.

Ara per ara, continua havent 16 brots actius a les Terres de l’Ebre: l’iniciat al claustre de professors del Perelló que afecta a diversos municipis; el brot de Jesús – Tortosa (I); el brot de Tortosa (II); el brot de Tortosa (III); tres brots a Amposta; dos brots a Sant Carles de la Ràpita; dos brots a Roquetes; el brot de Sant Jaume d’Enveja; el brot de Corbera d’Ebre; el brot del Pinell de Brai; el brot de Cambrils– Móra  la Nova – Salou – Tivissa – Móra d’Ebre – La Selva del Camp; i el brot de Peníscola. La majoria d’aquests brots són d’àmbit familiar o laboral.

Els focus més importants del virus se situen a Tortosa, Amposta i Sant Carles de la Ràpita. A la capital ebrenca es mantenen actius 3 brots, el més important a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, amb 55 casos positius, un dels quals ingressat, i encara 4 contactes en seguiment. També hi ha dos brots d’àmbit familiar, un de 9 casos positius i 6 contactes en seguiment, i un altre amb 3 casos positius i 10 contactes en seguiment.

A Amposta hi ha tres brots relacionats amb tres nuclis familiars diferents. El més greu és un focus que ha afectat 27 persones, 3 de les quals estan ingressades en centres hospitalaris. També hi ha 10 contactes vinculats a aquests contagiats que estan en seguiment. Els altres dos brots han afectat 8 i 9 persones, respectivament, i es controla una trentena de contactes directes per veure com evolucionen.

Un dels brots amb més contagiats hospitalitzats és el de Sant Carles de la Ràpita, amb 5 positius ingressats. D’aquest brot s’han confirmat 34 casos positius i es fa seguiment a 20 contactes més. Hi ha un segon brot a la Ràpita en un altre nucli familiar amb 5 casos positius i 10 contactes en vigilància.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.