El Ple de l’Ajuntament d’Alcanar ha aprovat el dijous passat el Pressupost per a l’exercici 2020,  el qual ascendeix a 10.910.951,99 €. Aquesta xifra és 1,5 milions d’euros més elevada que la de l’exercici anterior, la qual cosa suposa un increment del 16,79% respecte a 2019. Els comptes tenen un caire social i preveuen diverses mesures per combatre els efectes de la Covid-19, amb ajudes a famílies, empreses i autònoms.

Destaquen, especialment, els més de 2,2 MEUR destinats a inversions, un 45% més que en l’exercici 2019; i entre els quals els gairebé 700.000 € destinats a l’obra del nou Auditori Municipal, els més de 330.000 € destinats a l’ampliació de la Biblioteca Trinitari Fabregat, els més de 85.000 € a les obres d’adequació i millora de l’Escola Municipal de Música o els més de 75.000 € a les obres de renovació de l’Oficina Delegada de l’Ajuntament a les Cases, entre d’altres.

Les subvencions a empreses, entitats i famílies, així com els convenis amb altres ens, també s’han vist notablement incrementades respecte al 2019, i han assolit pràcticament els 675.000 €, un 97% més que en l’exercici anterior.

El regidor d’Hisenda, Jordi Monfort, ha explicat durant el Ple que “totes les circumstàncies que han anat succeint-se els darrers mesos, han dificultat de manera important la tramitació del pressupost i han obligat a replantejar molt del que s’havia previst inicialment i a refer els comptes unes quantes vegades, sempre amb l’objectiu d’adaptar-los a les noves circumstàncies i a donar resposta a totes i cadascuna de les diferents necessitats que se’ns han anat plantejant i fent evidents, en el context de tot el que ha suposat la Covid-19”. El regidor també ha posat en valor i va agrair la tasca feta per tot l’equip de govern a l’hora de redefinir les prioritats i adaptar-se a les noves circumstàncies, “fent un exercici molt important de pragmatisme i responsabilitat”.

Per a l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, els comptes per al 2020 “s’han plantejat de manera rigorosa i realista amb el doble objectiu, per una banda, d’avançar, en la mesura de les possibilitats, en la implementació i desplegament del nostre Pla de Govern i, per l’altra, d’anar donant resposta a les necessitats que van apareixent en el context d’aquesta situació derivada de la Covid-19”.

Els pressupostos 2020 s’han aprovat amb els vots a favor d’ERC, Junts i PSC, tot i els vots en contra de Desperta’t i la CUP.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.