L’Ajuntament d’Amposta inicia la redacció del Pla Local de Joventut 2021-2024, a través d’un procés participatiu impulsat per la regidoria de Joventut i Participació Ciutadana. “És una gran oportunitat per escoltar la veu dels i les joves i entendre les seves necessitats per poder dissenyar l’estratègia i les accions que han de definir les polítiques de joventut dels propers quatre anys”, ha explicat la regidora de Joventut i Participació Ciutadana, Carla Bonfill.

La redacció del Pla es farà en dues fases. La primera, que començarà el 10 de juliol, és la fase de validació i actualització del Pla 2016-2019, per tal de revisar i avaluar les polítiques previstes en aquell pla i afinar el punt de partida del nou pla. En aquest fase es realitzaran diferents sessions participatives. Unes internes, com la de 10 de juliol, on participarà el personal tècnic professional de l’Ajuntament (joventut, educació, empresa, cultura, polítiques actives d’ocupació, governació, serveis socials, habitatge, LGTBI,…), o la del 13 de juliol, amb els diferents grups polítics amb representació a l’Ajuntament d’Amposta. Fetes aquestes dues sessions, es convocaran ja les sessions obertes al jovent de la ciutat. La primera serà el 21 de juliol, on es convocaran als i les joves que participin en alguna entitat del municipi (juvenil, cultural, esportiva, musical,…); la segona serà el 22 de juliol, on es convocaran els joves d’entre 16 i 29 anys.

Dins de la primera fase de validació, també es faran, entre setembre i desembre, diverses sessions de participació amb grups dels centres educatius de secundària de la ciutat.

La segona fase serà la fase del pla d’acció i s’iniciarà un cop acabada la de validació. En aquesta fase s’iniciarà el procés de devolució amb l’objectiu d’identificar i prioritzar conjuntament els objectius d’acció a incloure en el nou Pla. Aquesta fase es farà a través de tres tallers participatius de propostes d’acció.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.