El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Alfons Montserrat, ha advertit que “el transvasament d’aigua de l’Ebre a Cantàbria, que es pretén que sigui permanent, estableix un precedent molt perillós que el govern espanyol no pot permetre perquè va contra els principis de la nova cultura de l’aigua i obre la porta a nous transvasaments”.

Montserrat ha manifestat que “Esquerra ens oposem a aquest transvasament i no entenem que el govern espanyol digui que està molt preocupat pel futur del Delta de l’Ebre, i mentrestant pugui autoritzar un repartiment d’aigua riu amunt en forma de transvasament, i a la vegada, impedeixi l’aportació de cabals i sediments riu avall”.

l president republicà ha recalcat que “aquesta actuació va lligada a uns determinats interessos urbanístics de l’àrea de Santander, un lloc on no hi ha problemes de falta d’abastiment i subministrament d’aigua, però sí que hi ha una gran falta d’eficiència en la gestió i distribució de l’aigua”.

Davant les manifestacions del govern autonòmic càntabre, format per PSOE i el partit del president regionalista Miquel Ángel Revilla, que donen per feta l’autorització del Consell de Ministres per tirar endavant el transvasament, Montserrat ha apuntat que: “no seria d’estranyar que aquest transvasament acabés convertint-se en penyora de canvi pel suport del Partit Regionalista de Cantàbria a la proposta de Pressupostos Generals del govern Sánchez”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.