El diputat ebrenc de Junts per Catalunya (JxCAT) al Congrés, Ferran Bel, ha fet posicionar els diferents grups parlamentaris en relació als transvasament a través d’una esmena presentada en una reunió de la comissió de reconstrucció econòmica. “JxCAT forcem el no als transvasaments”, va manifestar el diputat.

L’esmena demana que “la gestió i la planificació hidrològica es faci sense contemplar els transvasaments entre diferents conques hidrogràfiques”. “Tots els que pensin que el futur de l’aigua a l’estat i a Europa no ha de passar pels transvasaments han de votar a favor d’aquesta esmena”, ha dit Ferran Bel, que reivindica que “el que no poden fer és votar en contra i després anar als territoris a dir que estan en contra dels transvasaments”. L’esmena presentada per Junts per Catalunya ha estat aprovada per àmplia majoria i només ha comptat amb els vots en contra de C’s i el PP.

“Una vegada aprovat, ara cal que el govern del PSOE i PODEMOS ho respecti i que no autoritzi nous transvasaments, encara que siguin petits”, afirma Bel, que posa de relleu que “el consell de ministres no ha d’autoritzar el transvasament de Santander, sinó, no estaran respectant les resolucions del congres”.

La resta d’esmenes (41 en total) presentades per Junts per Catalunya han anat en la línia de generar activitat econòmica, el manteniment dels llocs de treball i la reactivació. També s’ha aprovat una altra esmena per tal de “prestar especial atenció a la rehabilitació dels habitatges als centres històrics de les ciutats”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.