El sindicat UGT de les Terres de l’Ebre denuncia “mancances” en el reforç d’estiu previst als centres d’atenció primària del territori i considera “insuficient” la planificació de professionals que s’ha fet. Preveient que seran moltes les persones que visitaran el territori, com a turistes o gaudint de segones residències, el sindicat considera “imprescindible fer una adequada previsió de tots els serveis sanitaris per poder garantir l’atenció amb la seguretat i qualitat assistencial i assegurant tota la maquinària necessària per actuar amb màxima eficàcia en cas de rebrot”. Exigeixen que es faci “un seguiment acurat” per si cal reforçar plantilles els dies de més afluència turística.

En concret, la UGT denuncia que a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) de Deltebre, la de la Ràpita, d’Alcanar i de l’Aldea-Camarles-L’Ampolla, no es reforçaran les plantilles en horari nocturn i assistiran als pacients el mateix nombre de professionals que la resta de l’any. Assenyalen, però, que els protocols de desinfecció i prevenció als CAP i a domicili multipliquen la feina i temem que les necessitats assistencials a les zones costaneres es disparin.

D’altra banda, el sindicat comparteix l’organització feta i la contractació dels Tècnics de Cures d’Infermeria (TCAI) per fer un triatge sanitari a les portes del CAP, de manera que s’asseguren els dos circuits assistencials actuals que separa els sospitosos de covid de la resta de pacients.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.