Les matriculacions de vehicles electrificats, híbrids i de gas s’han desplomat un 59% al maig, fins a 6.534 unitats, segons les dades oficials de l’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions (ANFAC) publicades aquest dilluns. La venda de vehicles de gas ha registrat el major impacte, amb una caiguda del 83% i 603 automòbils venuts. A Catalunya, el sector de l’automoció també ha notat un important descens en les matriculacions pel coronavirus. La major davallada en les vendes també s’ha detectat en els automòbils de gas, amb un descens del 89% i la matriculació de 81 unitats. La venda de vehicles elèctrics ha caigut un 61%, fins a 123, mentre que la d’híbrids ha caigut un 53,1%, fins a 688.

Les comercialitzacions de vehicles híbrids han patit una davallada en totes les comunitats autònomes, mentre que les vendes d’automòbils electrificats han crescut a l’Aragó, Canàries, Cantàbria, Castella La Manxa, Ceuta i Melilla, el País Valencià, Galícia, Múrcia i Navarra. Tot i això, els baixos volums no han compensat les caigudes de mercats com Catalunya o Madrid.

A l’Estat, les vendes dels vehicles elèctrics han caigut un 62,7% al maig, fins a 438 unitats matriculades. Les comercialitzacions d’automòbils de gas han arribat a les 603 unitats, amb una caiguda del 83,1% en comparació amb el mateix mes de l’any passat, mentre que els vehicles de dièsel i benzina han caigut un 65% i un 77%, respectivament.

En total, les entregues de turismes han patit una davallada del 58%, fins a 6.290 unitats. En l’acumulat de l’any, les vendes de vehicles han caigut un 24,5%, fins a les 48.060 unitats.

Autor: