L’Ajuntament de Tortosa ha presentat un Pla de Reactivació Econòmica i Social als portaveus i a la Taula Econòmica de Tortosa, constituïda arran de la crisi del coronavirus i reunida per tercera vegada de manera telemàtica. Aquest pla conté 175 mesures i té una dotació econòmica de 3 milions d’euros.

El Pla de Reactivació Econòmica i Social de Tortosa inclou mesures econòmiques; socials i per al benestar de les persones; d’impuls al comerç; al turisme; a la cultura o a l’esport, entre d’altres. Una de les novetats és la creació de l’Oficina COVID de Tortosa, on s’atendran les consultes i tràmits de la ciutadania en relació a les ajudes establides arran de la crisi. És en funcionament des d’aquesta setmana, amb el telèfon 977440901 i el correu [email protected] com a vies de contacte. El document sencer del Pla de Reactivació Econòmica i Social es pot consultar clicant aquí.

L’alcaldessa de tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat que “en tractar-se d’un document viu està obert a que se  puguen anar incorporant noves mesures” per respondre a les necessitats que es puguen presentar durant el procés de retorn a la normalitat.

Meritxell Roigé ha subratllat que l’estat econòmic de l’Ajuntament, amb un romanent de tresoreria de 6,2 milions d’euros fruit de la gestió dels recursos duta a terme durant els últims anys, “ens permet disposar d’una millor situació per afrontar aquesta crisi, a diferència del que va passar amb l’anterior crisi econòmica del 2008”. En aquest sentit, el ple extraordinari d’aquest dijous té previst dur a aprovació diverses modificacions pressupostàries per fer front a les conseqüències de la covid-19, i també se n’inclouran al pròxim ple ordinari de juny.

D’altra banda, també s’ha fixat un nou calendari fiscal, per ampliar els terminis de pagament dels impostos en 2 o 3 mesos, i s’han inclòs noves exempcions de pagament, com les de la taxa d’ocupació de la via pública a les parades dels mercats ambulants dels dilluns i dels dissabtes. Així mateix, s’ha agilitzat al màxim el pagament de factures a proveïdors per facilitar que disposen de liquiditat, fins a situar el període mitjà de pagament “en el valor més baix que mai ha aplicat l’Ajuntament de Tortosa”, ha apuntat l’alcaldessa.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.