Els preus a la demarcació de Tarragona durant el mes d’abril han sigut un 1,5% més baixos respecte al mateix mes de l’exercici anterior. Segons dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’Índex de Preus al Consum (IPC) a les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona ha caigut 1,2 punts durant el quart mes de l’any, una davallada que no es veia des de l’abril de 2013. L’evolució de l’IPC ha vingut marcat pel descens en el preu dels subministraments de la llar (-8,6%), els carburants (-8,2%) i l’oci i la cultura (-0,7%). Per altra banda, els aliments i les begudes no alcohòliques s’han encarit un 2,9%, mentre que el preu de les begudes no alcohòliques i el tabac ha pujat un 1%.

Durant l’abril, també s’han incrementat els preus en sectors com l’hostaleria (+1,6%), l’ensenyament (+1,2%) i la sanitat (+0,9). Al conjunt del territori català, l’IPC a l’abril ha caigut set dècimes, situant-se en el -0,7%.

Autor: