L’Ajuntament de Paüls ha acordat suspendre la Festa de la Cirera que havia de celebrar-se els dies 6 i 7 de juny. La situació actual de crisi sanitària no permet realitzar els preparatius d’aquest esdeveniment i, en aquests moments, tampoc es preveu que al mes de juny es pugui celebrar una festa que aplega centenars de persones al municipi. “Ha estat una decisió molt complicada i dura, però després de meditar-ho molt hem decidit suspendre la dissetena Festa de la Cirera per la crisi sanitària”, ha manifestat l’alcalde de Paüls, Enric Adell.

L’equip de govern de Paüls va avaluar els diferents escenaris possibles i va estudiar la possibilitat d’ajornar la Festa de la Cirera al mes de juliol, però tot apunta que el govern de l’Estat prorrogarà l’estat d’alarma i que posteriorment la sortida al carrer serà de forma esglaonada i no es permetran els actes on s’ajunten centenars de persones. “Ara la prioritat és la salut de la nostra gent i sembla que al mes de juny serà impossible organitzar una festa que ompli de visitants el nostre poble perquè no podríem garantir-ne la seguretat”, ha conclòs l’alcalde de Paüls. En aquest sentit, l’Ajuntament sosté que l’evolució de la pandèmia encara és incert. “Estarem molt atents i ens adaptarem ràpidament a allò que ens permetin fer les autoritats sanitàries per tal de fer activitats que dinamitzen el poble i retornar a la normalitat”, ha dit Adell.

La Festa de la Cirera s’organitza cada any a Paüls per celebrar la collita d’aquesta fruita de pinyol i a la vegada promocionar la gastronomia i cultura del municipi del Baix Ebre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.