El món rural s’ha començat a moure davant la crisi del coronavirus. Els productes de proximitat és el que demanen els consumidors, i cal buscar noves fórmules per portar el productes a les cases. I aquesta nova oferta no està copada únicament per les grans superfícies del sector alimentació, sinó també per empreses de productes quilòmetre zero. Aquest és el cas de la carn de vedella de primera qualitat de l’empresa Granja Algueró Montesó, de Tortosa.

Joan Algueró, el seu propietari, ha estat un dels primers en apuntar-se a la campanya que promou l’entitat pública de la Generalitat vinculada al departament d’Agricultura, PRODECA, i que consisteix en donar a conèixer les ofertes i els productes de proximitat per mig del twitter.
La campanya de PRODECA s’anomena #AlimentsDeProp.

Com es pot llegir a la pàgina web de PRODECA, hi ha 10 sectors que hi poden participar, la majoria dels quals tenen incidència en la gran oferta de productes quilòmetre zero que hi ha a les Terres de l’Ebre: oli, vi, peix i marisc, fruita dolça i horta, carn o productes ecològics.

El propietari de Granges Algueró Montesó de Tortosa, un important productor de carn de qualitat, explica que cal reinventar-se. És conscient de que la crisi econòmica converteix la carn de pollastre en el producte més demanat al ser més econòmic, però assenyala que ha arribat l’hora de fer front a la situació, amb emprenedoria.

#AlimentsDeProp és una campanya que PRODECA ha posat en marxar per fer fonrt als efectes del coronavirus. I és que els productors agroalimentaris s’han trobat amb el tancament d’escoles, restaurants, mercats ambulants d’aliments frescos… dels quals n’eren proveïdors o paradistes, i estan tenint ara dificultats per vendre els seus productes. Però al mateix temps, hi ha demanda interessada en poder contactar amb aquests productors.

 

Periodista.