L’Ajuntament de Tortosa ha intensificat en els darrers dies la neteja de les illes de contenidors d’escombraries que hi ha al municipi. segons que ha explicat l’acladlessa Meritxell roigé en una compareixença informativa, els serveis municipals estan actuant a les més de 130 illes repartides per tot el municipi, a les quals apliquen neteja amb aigua a pressió i productes biocides i desinfectants. D’aquesta manera es vol evitar que es puga produir la propagació del virus pel contacte de les superfícies dels contenidors. Per incrementar aquesta prevenció, es recomana a la ciutadania que quan baixen les bosses d’escombraries, òbriguen la porta del contenidor amb guants o un drap. Posteriorment, aquests guants s’han de dipositar a les papereres o al cubell de la brossa, per evitar que queden escampats pel terra. Una vegada a casa, cal rentar-se les mans.

Cal recordar que, en cas que alguna persona estiga aïllada a casa seua amb sospita de coronavirus, s’ha de seguir un protocol més estricte en la recollida d’escombraries: els residus que genere aquesta persona no s’han de separar per al seu reciclatge, i s’han de dipositar en una única bossa, tancada i dins d’una altra bossa, al contenidor de resta.

El servei de recollida d’escombraries es manté actiu, però per evitar haver d’activar serveis especials es demana una vegada més a la ciutadania que no dipositen les deixalles fora dels contenidors. Així mateix, mentre dure l’estat d’alarma no es fa la recollida d’objectes voluminosos, per la qual cosa cal guardar-los a casa fins a l’aixecament de les restriccions.

Meritxell Roigé ha tornat a agrair la tasca dels serveis de neteja, que juntament amb els dels serveis mèdics i de seguretat, “són indispensables per superar l’epidèmia”. De la mateixa manera, ha fet un reconeixement a les persones que permeten garantir l’abastament als centres d’alimentació, com els treballadors del Mercat de Tortosa, dels supermercats o els transportistes: “estan treballant molt més, i a més amb la dificultat que comporta la situació actual”, ha dit. Roigé també ha estès el reconeixement als conductors del servei del transport públic, que des de la setmana passada circula gratuïtament.

Durant la compareixença de premsa posterior a la reunió diària de la comissió de seguiment, l’alcaldessa també ha explicat que, des de l’inici de l’estat d’alarma, la Policia Local de Tortosa ja ha aixecat 220 actes pel trencament del confinament. D’aquestes, 29 corresponen a aquest cap de setmana. Roigé ha reconegut que “són més actes de les que voldríem” i ha fet una nova crida a la ciutadania perquè respecten les restriccions, sortint de casa només per alguns dels motius permesos. Igualment, ha assenyalat que l’aixecament de la restricció d’anar als horts, feta aquest cap de setmana pel govern, s’ha de seguir amb la màxima prudència i només és permès anar-hi una sola persona.

L’alcaldessa de Tortosa també ha volgut enviar el condol a la família d’un veí de Deltebre, que dissabte va morir per coronavirus a l’hospital de la Santa Creu, i ha detallat que les proves que es van fer a la religiosa que va morir divendres al matí a la casa mare de la Consolació de Jesús van donar negatiu pel virus.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.