La Direcció General de Joventut (DGJ) ha començat a difondre entre la joventut catalana la guia “Com trobar-hi sentit”, un recurs en línia amb desenes de consells pràctics per aprendre a gestionar el confinament amb equilibri emocional, ànim de superació i esperit cooperatiu. La difusió d’aquest recurs s’ha iniciat amb diferents missatges i enllaços a les xarxes socials de Joventut (Instagram, Twitter, Facebook, Jove.cat i E-joventut), així com al web Confinats.cat i al portal Adolescents.cat.

L’objectiu de la guia -elaborada en col·laboració amb l’entitat Salut i Educació Emocional- és ajudar els i les joves a omplir de sentit vital i utilitat personal la situació de confinament i que, més enllà del cop en els aspectes socioeconòmics, també impacten en la seva salut mental.

D’aquesta manera, la guia proposa al col·lectiu jove que segueixin tres fases evolutives. En primer lloc, que identifiquin els sentiments i les emocions que els produeix la reclusió domiciliar per, així, poder entendre què els passa. En segon lloc, la guia proposa fer un exercici per a generar benestar i emocions positives amb els demés -família i amistats-. I, finalment, el recurs proposa diferents idees perquè els joves creïn amb les seves habilitats (musicals, artístiques), comparteixin interessos culturals (cinema, literatura), comuniquin amb els amics, participin amb altruisme (fent material sanitari, ajudant algun veí) i que s’expressin amb autenticitat i sense deixar de banda la seva identitat personal.

Al mateix temps, la DGJ també ha iniciat la difusió en paral·lel d’una segona guia “Com trobar-hi sentit”, però en aquest cas dirigida exclusivament als professionals, 40 a les Terres de l’Ebre, que treballen amb la gent jove (informadors/es juvenils i tècnics/ques de joventut) tant des dels ens locals com de les 4 Oficines Joves i els 19 PIJ, i que aquests dies -majoritàriament- continuen assessorant els joves per via telemàtica. Així mateix, Joventut també distribuirà la guia professional entre les prop de 100 associacions juvenils i entitats de serveis a la joventut inscrites al cens de la DGJ a les Terres de l’Ebre.

L’objectiu és que els professionals de joventut tinguin els recursos formatius per aconsellar els i les joves en el seu vessant emocional i d’habilitats per la vida amb rigor i professionalitat.

Aquests dos recursos d’educació i acompanyament emocional que la DGJ posa a disposició de la joventut catalana i dels professionals se sumen al consultori psicològic en línia que Joventut va obrir la setmana passada al web Confinats.cat.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.