L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha lamentat aquest divendres les tres morts per coronavirus que s’han produït durant les últimes hores al municipi. Dos d’aquestes morts es van confirmar dijous a la tarda: un home de 73 anys que estava ingressat a l’hospital de la Santa Creu, i una germana de la congregació de la Consolació, de 46 anys, que estava afectada per patologies prèvies. Juntament amb aquestes, divendres al matí s’ha produït la mort d’una altra religiosa de la casa mare de la Consolació de Jesús, de 87 anys. Roigé ha volgut transmetre el condol a les famílies, les amistats així com també a la congregació de la Consolació.

Roigé ha fet una nova crida a la ciutadania per prendre totes les precaucions possibles per evitar la propagació del virus. “Ens cal ser molt prudents i només sortir de casa si és estrictament necessari”, ha recordat. En aquest sentit, ha apel·lat a la responsabilitat de tothom per evitar desplaçaments, especialment a les portes del cap de setmana i de la proximitat de la Setmana Santa. “Durant el confinament, tots els dies són iguals i cal que seguim quedant-nos a casa perquè és la via més segura per poder normalitzar la situació quant abans possible”, ha insistit l’alcaldessa de Tortosa. 

Durant el dijous es va produir un repunt del nombre d’actes aixecades a la ciutat pels diferents cossos de seguretat, que han coincidit amb el final de la pluja dels últimes dies. La Policia Local en va fer 16, que sumades a la de la resta de cossos de seguretat sobrepassen la vintena. 

Mentrestant, es manté la prestació de serveis socials a les persones que ho necessiten. En aquest sentit, la borsa de voluntariat per assistir les persones que no es poden moure de casa ja compta amb 70 inscripcions, i actualment hi ha 25 peticions d’assistència. 

A la compareixença posterior a la comissió diària de seguiment de l’epidèmia, l’alcaldessa també ha recordat el col·lectiu de persones que es dediquen a la neteja durant aquests dies, no només la viària municipal, sinó també la que es presten en equipaments i empreses de la ciutat. Es tracta, ha apuntat, d’una part “imprescindible en la que sovint no hi pensem” però que esdevé un servei bàsic per evitar la propagació del Covid19. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.