El ple de l’Ajuntament d’Amposta, reunit de forma extraordinària telemàticament aquest dilluns, ha aprovat per unanimitat les bases reguladores per a la concessió d’ajuts al teixit econòmic del municipi, afectat per la crisi del Covid-19. “Es tracta d’unes bases genèriques que es desenvoluparan després en la convocatòria dels ajuts que donarem autònoms, pimes o entitats sense ànim de lucre titulars d’una activitat econòmica establerta a la ciutat afectada pel tancament o davallada d’ingressos”, ha explicat l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs.. “Estem treballant per tenir-ho tot enllestit al més aviat possible perquè som conscients que el comerç, la restauració i les pimes de la ciutat ho estan passant molt malament”, ha afegit.

L’alcalde  ha recordat que els ajuts a les famílies més vulnerables es faran a través dels ajuts d’urgència social, amb criteris de serveis socials. Tomàs també ha avançat que en els propers dies es donarà ja informació sobre l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i l’Empresariat, perquè les famílies i el teixit econòmic pugui començar a tramitar ajudes, també amb les administracions superiors, i a rebre assessorament.

El ple també ha aprovat una modificació de pressupost de més de 370.000 euros, amb una partida inicial de 100.000 euros per aquests ajuts. Aquesta modificació també inclou l’ampliació en 20.000 euros dels ajuts d’urgència social (incrementant fins als 60.000 euros aquesta partida), o la creació, amb 100.000 euros, de la partida de fons de contingència. També hi ha 30.000 euros per al condicionament de la residència de la gent gran davant la crisi de la Covid-10. La modificació de pressupost aprovada pel ple també preveu 8.000 euros per a subvencions a entitats socials, prop d’11.000 euros per a l’adequació de l’edifici del Sindicat o prop de 31.000 euros per a la reparació del sostre i el parquet del pavelló.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.