La Diputació de Tarragona ha atorgat un ajut de 2.800 euros a l’Arxiu Comarcal de la Terra Alta perquè pugui continuar les tasques de descripció del fons de l’ajuntament de Gandesa, iniciades l’any 2014. La subvenció, sol·licitada i concedida durant el 2019 a través del Consell Comarcal de la Terra Alta, s’ha destinat a la finalització de les tasques de descripció per seguir el tractament arxivístic d’aquest fons històric municipal. En aquest cas, com que les tasques de descripció ja es trobaven en una fase avançada gràcies a anteriors intervencions, s’ha optat per destinar els recursos obtinguts en la contracció del tècnic Aleix Roig, qui compleix amb els requisits tècnics per dur a termes les tasques arxivístiques i amb coneixements addicionals tant del productor del fons com de la població.

Fins ara, les tasques de descripció s’han centrat en tres camps principals:

– Millora i ampliació dels instruments de descripció: millora i ampliació de l’inventari elaborat l’any 2015 a nivell d’unitat documental.

– Descripció de sèries i unitats documentals que no havien estat descrites per falta de temps en anteriors intervencions.

– Adaptació de la descripció i la classificació del fons al nou quadre de classificació municipal: aquesta tasca d’adaptació de les sèries documentals i de l’antic quadre municipal que s’havia elaborat ha centrat la major part del temps de la tècnica de suports contractada mitjançant la subvenció.

L’Arxiu Comarcal de la Terra Alta dona per assolits de manera plena els objectius fixats per aquest passat 2019. D’aquesta manera, l’inventari del fons de l’ajuntament de Gandesa, en la seva part històrica, es pot donar per finalitzada. Les dades han estat introduïdes al programari GIAC. El blocatge permet que els usuaris puguin consultar un total de 1.789 unitats, incloses en el nou Quadre de Classificació per a la Documentació Municipal a través d’Arxius en Línia: Cercador de Fons i Documents.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.