El Pressupost 2020 de la Mancomunitat de la Taula del Sénia creixerà un 11% respecte a l’exercici anterior, situant-se en 528.899 euros. Aquesta xifra ha anat pujant des del 2015 gràcies a les ajudes de les Diputacions i de les Comuntiats Autònomes en matèria d’ocupació i turisme, entre d’altres.

A més, el president entrant de l’ens i alcalde de la Pobla de Benifassà, David Gil, ha destacat que seguiran treballant juntament amb els sectors privats en tot el referent a la gestió de la Marca Garantia Aceite Farga Milenaria, on ja hi ha 16 marques registrades i en volen entrar més.

Gil també ha fet un balanç positiu de l’Acord sobre les Oliveres Mil·lenàries que va aprovar fa dos anys l’Assemblea de la Mancomunitat. “Estan protegides totes les oliveres a la part valenciana i esperem que properament també es faci així a la part catalana, obligant inclús la mateixa llei a compensar als seus propietaris”. 

El president de la Taula del Sénia ha afegit que, gràcies a l’àmbit supraregional de l’ens, enguany, es van poder realitzar actuacions molt positives en matèria de camins rurals i desenvolupament rural i es demanaran ajuts per possibiliatar noves actuacions en aquest sentit.

La Mancomunitat de la Taula del Sénia està formada per 27 municipis de les comarques del Baix Maestrat, el Matarranya, el Montsià i els Ports. Els pobles membres estan situats en una franja de 15 quilòmetres a la vora del riu Sénia i entre tots superen els 100.000 habitants.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.