La 25a edició de la Festa de la Carxofa i l’Arròs d’Amposta ha estat enguany una de les més multitudinàries de les darrers edicions. En total es va servir més de 5.000 racions. Els 9 restaurants participants en van servir unes 3.200 mentre que del tast popular se’n van repartir 1.500. La festa, que es va fer al Pavelló 1 d’Octubre, ha culminat un cap de setmana gastronòmic, cultural i comercial a la capital del Montsià.
El tiquet de la degustació popular, amb un preu de cinc euros, incloïa un plat amb una llonganissa, una botifarra d’arròs, dos carxofes a la brasa i dos llesques de pa amb allioli. Pel que fa al tiquet dels restaurants, amb un preu de tres euros, es podien degustar plats més elaborats com arròs amb galeres i carxofa, el risotto de carxofa amb gírgoles i gambes o el quiche de carxofes i verdures.
La jornada va ser totalment lúdica i va comptar amb l’ambientació de la xaranga Suc d’Anguila. A més, aquest esdeveniment va servir per atreure visitants de pobles propers i d’arreu de la comarca. I és que, com ja és habitual aquests últims anys, aproximadament unes 150 caravanes van acudir a Amposta amb motiu d’aquesta celebració gastronòmica.
Paral·lelament a les degustacions que van tindre lloc al Pavelló, el dissabte 15 es va realitzar la ruta fluvial amb el llaüt Lo Sirgador i diumenge dia 16 va tindre lloc la ruta urbana per Amposta. La Fira Fora Stocks, amb els comerços de la ciutat, també va ambientar la localitat durant dissabte amb les botigues al carrer de l’avinguda de la Ràpita. L’obra de teatre ‘Likes’ va estrenar la temporada d’Arts Escèniques el divendres 14 i, dissabte dia 15 per la tarda, les famílies van poder gaudir de l’obra de teatre ‘Adéu Peter Pan’.