La commemoració del X Dia Internacional de la Llengua Materna a Tortosa tindrà lloc a la Biblioteca Marcel·lí Domingo aquest dijous, a les 18.30 hores. L’activitat s’iniciarà amb un homenatge a Curt Wittlin, filòleg suís i expert en llengua i literatura catalana medieval, a càrrec de l’escriptor Emigdi Subirats. Wittlin, que va establir la seua residència a Tortosa durant els últims anys de la seua vida, va traspassar el 2019.

Seguidament, Anton Monner, cronista de la ciutat de Gandesa, farà una intervenció sobre la vinculació de l’escriptor Joan Perucho amb la Terra Alta i les Terres de l’Ebre en general, amb motiu del centenari del naixement d’aquest escriptor. L’alumnat i el voluntariat del Centre de Normalització Língüística de les Terres de l’Ebre (CNLTE) faran la lectura en català i en altres llengües de textos de Joan Perucho que tracten sobre el territori, amb el títol de “Perucho ebrenc”.

La commemoració acabarà amb una actuació musical de Pili Cugat i Carlos Lupprian basada en poemes de Vicent Garcia, Rector de Vallfogona, i amb el tradicional brindis per la diversitat lingüística.

El Dia Internacional de la Llengua Materna a Tortosa l’organitzen des de fa deu anys la Biblioteca Marcel·lí Domingo, l’Ajuntament de Tortosa, Amics i Amigues de la UNESCO de Tortosa, Òmnium Cultural de les Terres de l’Ebre i el CNLTE.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.