La patronal Pimec instarà el Parlament a crear un pacte nacional d’acció al món rural per lluitar contra la despoblació de les zones agrícoles i perquè els joves d’aquestes àrees s’hi puguin guanyar la vida sense haver-ne de marxar. Per aconseguir-ho, l’entitat ha demanat millores tecnològiques als polígons industrials dels municipis petits, una millor gestió dels boscos i més formació dels treballadors en entorns rurals mitjançant l’impuls de la Formació Professional. La patronal ha presentat la proposta aquest dimarts a Tarragona i ha apuntat que treballarà perquè els partits polítics que es presentin a les properes eleccions incorporin la creació d’aquest pacte al seu programa.

El pacte nacional d’acció al món rural Pimec el vol impulsar juntament amb 75 entitats, entre associacions, consells comarcals, ajuntaments i cambres de comerç d’arreu de Catalunya. La voluntat és “fer un canvi de rumb” respecte les polítiques que es duen a terme, en paraules del president de Pimec, Josep González. Tot plegat, amb l’objectiu de potenciar les zones més despoblades per, precisament, equilibrar el territori. Jordi Ciuraneta, president de Pimec Tarragona, ha inidicat que “sense aquest equilibri el país no és sostenible a nivell social, econòmic i mediambiental”.

Per això Pimec vol exercir “de lobby” davant els partits polítics i per traslladar-los que el món rural és a un pas “del no retorn”. González, de fet, ha denunciat “falta de sensibilitat de les administracions” vers els municipis petits i que no estan donant “la resposta que es desitjaria” a les zones rurals. Un exemple d’això, al seu parer, és la manca d’inversions que asseguren hi ha en aquestes àrees.

Autor: