Les mocions han tornat a acaparar el protagonisme del ple ordinari de febrer de l’Ajuntament de Tortosa en una sessió en què la socialista Estefania Valdés ha pres possessió del càrrec de regidora, que va deixar vacant Manel de la Vega en ser nomenat senador per designació del Parlament de Catalunya.

L’Ajuntament de Tortosa instarà el Govern de la Generalitat a dissoldre la Taula de Mobilitat de les Terres de l’Ebre per crear de forma immediata l’Autoritat Territorial de Mobilitat, en compliment d’una moció presentada al ple per Movem i aprovada per tots els grups a excepció de Junts per Tortosa, que hi ha votat en contra.

Les seqüeles del temporal Glòria al seu pas per les Terres de l’Ebre han estat ben presents al ple i la Corporació ha aprovat fins a tres mocions diferents reclamant a les diferents Administracions mesures urgents per protegir el delta de l’Ebre.

El ple també ha aprovat una moció d’ERC que reclama la millora dels serveis ferroviaris, amb el manteniment de les aturades de l’Euromed a l’estació de l’Aldea i l’increment de trens Avant amb origen i destí a Tortosa. També s’ha aprovat per unanimitat una segona moció d’ERC per a incentivar al municipi la implantació d’instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica.

D’altra banda, el ple ha rebutjat amb els vots en contra de Junts per Tortosa i el PSC, i l’abstenció d’ERC, una moció de la CUP que, entre altres punts com la defensa de la pluralitat, la transparència en la publicitat institucional i la dotació de més recursos a Ràdio Tortosa, reclamava la mediació de l’Ajuntament de Tortosa per defensar els interessos de Canal 21 en la disputa que aquest operador de televisió manté amb Canal Terres de l’Ebre per la distribució dels municipis assignats per la Xarxa de Televisions Locals.

En una sessió llarga que ha durat prop de quatre hores, els regidors n’han utilitzat gairebé una per aprovar la dedicació parcial del nou primer tinent d’alcalde Enric Roig pels retrets formulats per la CUP, ERC i Movem. Roig tindrà una dedicació del 80 per cent de la jornada laboral per la qual percebrà anualment 45.000 euros bruts.

D’altra banda, el ple de la Corporació ha iniciat la tramitació d’una modificació puntual del POUM per traure el monument de la Batalla de l’Ebre del catàleg d’edificis, conjunts urbans i rurals de caràcter històric, artístic i ambiental del municipi de Tortosa.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.