El Grup de Suport contra la Repressió de les Terres de l’Ebre ha denunciat que ja són cinquanta els ebrencs citats a declarar als jutjats d’Amposta i a la caserna de la Guàrdia Civil de Tarragona per haver participat en les protestes organitzades per denunciar la sentència del Suprem. Desglossant les dades, sis d’ells estan citats pels talls de carretera a la Jonquera, dos pels de Salt i 42 pels talls a l’N-340 a Amposta. Tots ells estan acusats d’un delicte de desordres públics.

Aquest matí s’ha celebrat un acte a Amposta per mostrar el suport contra la repressió a les Terres de l’Ebre, en què Isa Castell, membre de Juristes de les Terres de l’Ebre per les Llibertats, ha detallat que “no s’entén que les persones vagin a exercir un dret com és el de manifestació o llibertat d’expressió, t’identifiquen i hagis d’acudir a instàncies policials o judicials”. Castell ha instat també que més enllà de ser un grup de suport per a les persones citades i les seves famílies, “com a entitat jurídica”, constituïda la tardor del 2017, “actuem de manera totalment gratuïta per defensar aquestes accions injustes i de repressió per part de l’Estat espanyol”.

El col·lectiu ha anunciat accions de protesta, coincidint amb els dies de declaracions i han denunciat la “ràtzia repressiva” contra els manifestants i l’intent de generar “temor” entre la ciutadania. Juristes de les Terres de l’Ebre per les Llibertats demanaran l’arxivament de les actuacions.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.