El grup municipal d’Esquerra Republicana-Tortosa Sí plantejarà al ple de l’Ajuntament l’aprovació d’una ordenança municipal que incentive la implantació de les instal·lacions d’autoconsum amb energia solar fotovoltaica en l’àmbit municipal, a través de bonificacions. “És necessari posar en marxa mesures que permetin lluitar contra el canvi climàtic, un dels reptes actuals més importants que la societat ha d’afrontar i que exigeix una transformació profunda dels actuals models energètics, així com un compromís ferm per part de la ciutadania”, ha explicat el portaveu d’Esquerra, Xavier Faura.

L’ordenança municipal per a la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica que planteja ERC preveu incrementar fins al 30% la bonificació de la quota íntegra de l’IBI als béns immobles amb instal·lacions d’autoconsum fotovoltaiques. També proposa una bonificació del 90% en aquelles obres que incorporen sistemes per a l’aprofitament fotovoltaic. I en el cas que les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica se sol·liciten per habitatges o locals situats al nucli antic, la bonificació de l’IBI seria del 70% i la d’obres (ICIO) del 100%.

El grup republicà també presenta al ple de febrer una moció per reclamar un servei ferroviari digne a les Terres de l’Ebre. Proposa que l’Ajuntament done suport a les mobilitzacions convocades per la plataforma Trens Dignes, reclama a Foment el manteniment de les aturades de l’Euromed a l’estació de l’Aldea i a la conselleria de Territori i Sostenibilitat, el manteniment de les tarifes bonificades. També demana l’increment dels serveis de tren tipus Avant per garantir una connexió regular i ràpida amb el Camp de Tarragona i Barcelona.

“La manca de comunicacions ràpides i segures és un dels motius del despoblament de les Terres de l’Ebre i el desdoblament de la via ferroviària entre Vandellòs i Tarragona no només no ha millorat el servei a l’Ebre, sinó que l’ha empitjorat”, ha lamentat Faura, que reclama un front comú a les Terres de l’Ebre per reivindicar una millora del servei ferroviari. La moció inclou la reclamació que es mantingui la connectivitat des de les estacions de l’Aldea i Ulldecona fins al nord de Castelló i València mitjançant serveis regionals i d’alta velocitat, així com un increment de les aturades de la línia R16 a Ulldecona.

Finalment, la moció exigeix un calendari d’actuacions i inversions a la línia R15 i l’establiment de serveis ferroviaris semidirectes entre la Ribera d’Ebre, el Camp de Tarragona i Barcelona.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.