L’Ajuntament d’Amposta i la Fundació Habitat3 han signat un conveni per augmentar el mercat d’habitatge de lloguer social a la capital del Montsià.

Aquesta Fundació, que treballa en xarxa amb administracions públiques i entitats socials, ha adquirit recentment 14 habitatges al carrer Montells que es podran destinar a aquelles persones o famílies vulnerables que determinen els serveis socials de l’Ajuntament d’Amposta.

Amb aquesta incorporació, el parc d’habitatge social ja arriba a les 120 vivendes a Amposta, fet que ha destacat l’alcalde Adam Tomàs (ERC) en l’acte de signatura del conveni. “A Amposta tenim habitatges socials gestionats directament per l’Ajuntament; habitatges públics gestionats per l’Agència Catalana de l’Habitatge i ara tindrem aquests, propietat de la Fundació Hàbitat3 i gestionats també per l’Ajuntament”, explica Tomàs, tot posant en valor el fet que l’Ajuntament d’Amposta està liderant les polítiques d’habitatge públic a Terres de l’Ebre. 

Des d’Hàbitat3, el seu director, Xavier Mauri, ha volgut destacar el fet que aquests 14 habitatges públics seran els primers que la seva fundació gestiona a les Terres de l’Ebre i el primer bloc que adquireix de forma completa al conjunt del país. “Actualment estem gestionant uns 500 habitatges, la majoria a l’àrea metropolitana, i la nostra missió és poder oferir habitatge públic a tot Catalunya, per això estem molt satisfets amb aquest acord”, ha afegit.

Aquests catorze pisos, que està previst que estiguin disponibles a l’abril del 2020, es cobriran amb el registre de demandants d’habitatge que disposa l’Ajuntament d’Amposta. Aquells qui ho desitgin, poden informar-se sobre els requisits per inscriure’s al registre dirigint-se a l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament.

Amb cinc anys d’experiència en el tercer sector, la Fundació Hàbitat3 ha rebut aquest 2019 un premi de l’ONU Habitat a la millor iniciativa a la promoció de l’habitatge. És el primer cop que una entitat catalana o de l’Estat espanyol rep aquest reconeixement en els darrers 35 anys.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.