Aquest diumenge, 15 de desembre, tindrà lloc la caminada popular de Tortosa per La Marató de TV3, enguany centrada en la investigació sobre malalties minoritàries. És la principal activitat que, cada any al voltant d’aquestes dates, es du a terme a la ciutat per col·laborar amb la recollida de fons per a La Marató. Serà la tretzena edició d’aquesta caminada, que organitza el Campus Terres de l’Ebre de la URV amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa, i que cada any aplega centenars de participants.

La marxa sortirà a les 12 h des del parc Teodor Gonzalez i anirà per l’avinguda de la Generalitat fins a arribar al campus universitari situat a Remolins, on es farà el final de festa. Com a novetat, enguany no hi haurà enlairament de globus. La tinent d’alcalde d’Esports, Ensenyament i Universitats, Cinta Espuny, ha explicat que l’organització ha pres aquesta decisió per criteris mediambientals, i per evitar que amb l’enlairament es puguen produir més residus que, finalment, poden provocar la presència de microplàstics a l’entorn natural.

En nom del Campus Terres de l’Ebre, la subdirectora Encarna Bonfill ha fet una crida a la participació ciutadana a la caminada, així com a la resta d’activitats que es duran a terme durant tot el cap de setmana. A més, ha agraït la participació d’entitats i col·lectius diversos que col·laboraran en fer possibles tots els actes del programa.

En aquest sentit, el dissabte n’hi haurà des del matí fins al vespre. Un dels més destacats serà l’activitat que durant tot un dia omplirà d’activitat física el parc: per sext any, el club Atletisme Terres de l’Ebre (ATE) ha organitzat les 24 hores corrent. La prova és oberta a tothom, siga quina siga la seua condició, ja que es pot fer la distància que cadascú vulga i també pot triar entre fer-la corrent o caminant. Dani Meseguer, representant del club ATE, ha remarcat que el que esperen és poder superar la xifra de participants i de recaptació que van assolir l’any anterior, aleshores al voltant dels 5.000 euros.

També, pel que fa a l’àmbit esportiu, l’Ebre Escola Esportiva ha organitzat partits d’handbol i futbol, repartits entre diferents categories. A més, dissabte a les 16 h hi haurà una exhibició de trial, i a partir de les 17.30 h dos exhibicions de ball, a càrrec de Dance & Fun i de Sway Dance Studio.

Al llarg del dissabte al matí, des de les 11 fins les 13.30 h, també estan previstos diversos tallers i activitats adreçats al públic infantil.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.