El món del patinatge en monopatí és més extens del que pot semblar. Entre les variants es troba el longboard, un esport consistent a lliscar per un pendent amb una taula més llarga de l’habitual, que sol mesurar entre 90 i 150 cm. És un esport poc comú però a les Terres de l’Ebre es comença a veure esta modalitat.

Cebolla ha concebut el documental per donar a conéixer esta modalitat de skateboard, atraure esportistes a les carreteres de les Terres de l’Ebre i, també, per treure estigmes com a esport de risc, el patinador i director audiovisual Jaume Cebolla està preparant un documental sobre el longboard per les nostres carreteres. Ens hem apropat a una de les gravacions per conéixer este projecte des de dins. Concretament, ho fa sobre la modalitat de descens i un expert és Óscar Rodríguez, patinador professional amb 9 anys d’experiència i que ja compta amb nombrosos podis, entre ells el de Campió del Món de Descens a la prova de Skateboard Time Trial.

El descens amb longboard requerix de vies amb prou pendent, que les carreteres estiguen ben asfaltades i poc transitades. També és millor no tenir obstacles perillosos com barrancs a la vora. Rodríguez destaca durant la gravació a la carretera a Caro que no és una bona opció per a principiants, però que a les Terres de l’Ebre disposem de magnífiques carreteres per on practicar l’esport.

Realment, patinar per la calçada és il·legal a Espanya, per això es necessiten permisos per poder gravar el documental, fet que porta a Cebolla a lamentar les dificultats amb les quals es troba.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.