Tres trams formaven la primera secció amb la qual començava aquest matí el 55 RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Ral·li d’Espanya 2019. A la primera jornada, íntegrament sobre terra, han sortit de la zona d’assistència de PortAventura World un total de 61 participants. En el curt tram de Gandesa, de tan sols 7 km, idèntic al de l’any passat, Sébastien Ogier/*Julien Ingrassia (Citroën C3 WRC) aconseguien el millor crono per davant dels Hyundai i20 Coupe WRC de Dani Sordo/Carlos del Barri i de Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, mentre que els líders provisionals del mundial, Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), quedaven una mica més despenjats. De fet, Ogier millorava el registre de Tänak de l’any passat en 3”.

No obstant això en el tram d’Horta-Bot (19 km), una cosa més curta en el seu recorregut que el de Pesells de l’edició anterior, Ogier tenia problemes amb la direcció i cedia quasi 45” respecte al millor temps de Neuville, que d’aquesta manera se situava com a nou líder provisional de la carrera seguit per Sord i Meeke, tots dos per davant de Tänak.

El tercer tram del bucle, el més llarg amb 38,85 km de caràcter mixt en combinar terra i asfalt, ens mostrava al tercer guanyador parcial diferent, perquè Sébastien Loeb/Daniel Elena eren els més ràpids seguits per Sord i Neuville, tots ells amb Hyundai i20 Coupe WRC. Així, Sordo se situava com a líder provisional en concloure el matí, malgrat una burxada en aquesta última especial de La Fatarella-Vilalba, seguit per Neuville i Tänak mentre els problemes de Ogier continuaven i es quedava totalment despenjat de la lluita per la victòria i, en conseqüència, del títol mundial de pilots.

En WRC2 Pro els líders provisionals són Mads Ostberg/*Torstein Eriksen (Citroën C3 R5), mentre que en WRC2 s’imposen al final d’aquesta primera secció Pierre-Louis Loubet/Vincent Landais (Skoda Fabia R5 Evo).

Classificació provisional 55 RallyRACC, després de 3 trams:

1-Dani Sordo/Carlos del Barri (Hyundai i20 Coupe WRC), 41’09″7
2-Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC), +1″
3-Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC), +7″5
4-Elfyn Evans/Scott Martin (Ford Festa WRC), +10″9
5-Kris Meeke/Sebastian Marshall (Toyota Yaris WRC), +11″2
6-Sébastien Loeb/Daniel Elena (Hyundai i20 Coupe WRC), +11″9
7-Esapekka Lappi/*Janne Ferm (Citroën C3 WRC), +12″0