La presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, ha valorat molt positivament la proposta que li ha plantejat aquest dijous un delegació de la Cambra de Comerç de Reus de crear a l’ens comarcal una oficina descentralitzada de la Cambra per tal d’apropar els seus serveis a les empreses de la Terra Alta. La iniciativa s’emmarca en la voluntat de tenir més penetració territorial de la nova etapa a la Cambra de Reus, iniciada el passat mes de maig després del procés electoral, i que té en aquest objectiu un dels seus eixos prioritaris.

El president de la Cambra de Reus, Jordi Just, ha reiterat que “a la nostra demarcació tenim cinc comarques i hem de ser capaços d’arribar a totes les empreses d’aquest territori amb la mateixa intensitat, perquè la distància geogràfica no sigui un obstacle per als empresaris que necessitin els nostres serveis”. Per la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal, Neus Sanromà, ha coincidit en què “tot allò que suposi un benefici per al teixit econòmic de la comarca és molt ben rebut, i sens dubte que la Cambra ens pot aportar molt en aquest camp”. Sanromà s’ha mostrat convençuda d’explorar “altres sinergies que segur que generarà aquesta nova col·laboració entre el Consell i la Cambra i els tècnics dels dos organismes”.

A partir d’ara, tots dos ens estudiaran com s’implementa aquesta col·laboració, que tindrà en el suport a la competitivitat de les empreses, la seva internacionalització, els tràmits administratius o la formació els seus principals eixos. Aquestes oficines descentralitzades ja s’han presentat a altres comarques com el Priorat i la Conca de Barberà, i properament es farà també a la Ribera d’Ebre.

D’altra banda, la delegació cameral de reus ha aprofitat la seva estada a la terra Alta per visitar diverses empreses. El president, Jordi Just, el vicepresident de Territori, Jaume Domènech, i el delegat de la Cambra a la Terra Alta, Pere Bové, han pres bona nota de les inquietuds territorials i sectorials d’empreses com Limplas, Pinsos Borràs, Gràfiques Salaet, la Vinícola de Gandesa i la DO Terra

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.