La ‘Verema solidària’ és una iniciativa que va néixer fa tres anys amb l’objectiu de recolzar projectes socials que lluiten contra la pobresa i les desigualtats. Enguany, sota el lema ‘Talla amb la pobresa i l’exclusió social’ quatre cellers catalans organitzen una verema popular, amb activitats per a nens, visites guiades, tast de vins i degustacions gastronòmiques. Qualsevol que ho desitgi pot gaudir d’un dia a la vinya, a canvi d’una aportació mínima de 38 € al fons solidari. La campanya es tanca a la primavera següent amb la presentació dels vins de la ‘Verema solidària’ elaborats amb els raïms que s’hagin recollit durant la jornada.

En l’edició d’enguany hi participen quatre cellers: Herència Altés de Gandesa a la Terra Alta (7 de setembre), celler Scala Dei d’Escaladei al Priorat (14 de setembre), celler Xic’s Cal Borrech de Figuerola d’Orcau al Pallars Jussà (22 de setembre) i l’Heretat Mascorrubí del Pla de Manlleu a l’Alt Camp (6 d’octubre). Les donacions aniran destinades a la Fundació Alba Futur, que treballa en la inserció laboral de persones amb discapacitat en l’àmbit rural i l’Associació Quilòmetre Zero encarregada d’acompanyar joves tutelats i extutelats per a la seva emancipació.

Els cellers veremadors que participen en el projecte són socialment responsables i promouen respectuosos models de negoci sostenibles amb respecte pels proveïdors, els treballadors i el medi natural. Després de tres anys han passat per Verema Solidària: Finca Parera, Raventós i Blanc, Celler Credo, La Vinyeta, Cooperativa d’Espolla, Gramona, Can Ràfols dels Caus i Vall Llach. S’han recaptat quasi 50.000€ per a sis projectes socials.

Una tarda de festa solidària a les vinyes

El celler Herència Altés de Gandesa donarà el tret de sortida de la ‘Verema solidària’ 2019 el dissabte 7 de setembre a partir de les 16.30h de la tarda amb una verema acompanyada a una parcel·la de la finca Lo Grau de l’Inquisidor, que és al mateix peu que el celler. A partir de les 18.30h es farà una visita guiada al celler i les vinyes per conèixer el projecte mediambiental. A més, també s’ha programat un showroom de diversos cellers de la DO Terra Alta (Vinyes i Cellers Clua, Cellers Tarroné, Celler Mariol, Celler Batea, Celler Rialla, Vins del Tros, La Furtiva, Celler Bàrbara Forés), acompanyat per la música de Temps al Temps. La jornada acabarà amb un sopar solidari, la música en directe d’Èric Vinaixa i una sessió de música remember. Per participar en l’activitat cal inscripció prèvia a través del web www.veremasolidaria.org

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.