Inici de les festes majors de Gandesa. La nit de la presentació de pubilles i hereus i el pregó és un dels dies més esperats d’estos dies. Fins al dilluns 2 de setembre, gandesans, gandesanes i visitants podran participar a vora 30 actes per  a tots els públic. Les pubilles i els hereus sortints van començar l’acte, amb una performance entorns a les lletres G A N D E S A, aportant un significat a cada lletra. Les pubilles i hereus entrants també van tenir unes paraules als assistents.

Després, Carles Luz, alcalde de Gandesa, es va dirigir al públic donant gràcies per la confiança en les últimes eleccions, en que va ser revalidada la seua majoria absoluta. Luz va exposar els projectes del municipi que s’estan duent a terme, com les millores entorn el polígon de Gandesa, i tot el que hi ha sobre la taula per fer més gran Gandesa.

El pregó d’enguany va anar a càrrec del professor, emprenedor i tecnòleg gandesà Joan Francesc Gas. Em paral·lel al seu discurs, s’anaven publican imatges relacionades a les xarxes socials on, a més, es publicaria l’escrit del pregó posteriorment. Gas també va explicar molts records dels seus records a Gandesa, on fa 40 anys que no hi viu, però d’on té molts bons moments. També hi va haber moment per reivindicar. Com a tecnòleg, Gas va fer un reclam a pensar en positiu sobre internet i totes les possibilitars que ofereix.

I un reclam que va ser vigent en tots els discursos de la nit anava entorn a la violència masclista. Tant a la presentació de pubilles i hereus, com per part de l’alcalde i el pregoner, tots es van mostrar constraris a este tipus d’atacs. De fet, Gandesa s’ha sumat enguany a tants altres municiìs instal·lat un Punt Lila en col·laboració entre l’Ajuntament i la Societat Unió Gandesana. Allí la gent s’hi pot adreçar per rebre informació, atenció i suport contra la violència masclista al llarg de totes les festes majors i recordant que “NO és NO” i “Només Sí és Sí”.

Informa: Víctor Montecino

👤 Redactor a L’Ebre Notícies, l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.