Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil de Tarragona, han intervingut a un veí de la localitat de Reus (Tarragona), una pota d’elefant, prenent-li a aquest declaració en qualitat d’investigat, per la comissió d’un presumpte delicte contra la protecció de la flora, fauna i animals domèstics del Codi Penal.

La investigació dels fets es va iniciar en tindre coneixement components del Seprona de la venda per Internet del que semblava ser una part d’un animal protegit per la legislació internacional, una pota d’elefant utilitzada com a objecte ornamental, la qual era anunciada en una pàgina web de venda d’articles de segona mà

La investigació del fet la va dur a terme l’Equip de Protecció de la Naturalesa de Tarragona, que va esbrinar que el citat espècimen mancava de documentació que acreditara la seua legal procedència, tinença i posada a la venda.

En la citada investigació s’han realitzat diligències penals que han finalitzat amb l’esclariment del suposat delicte contra la fauna protegida, la investigació del suposat autor del fet i l’aprehensió de la part de l’animal protegit, per a la seua posada a la disposició de l’autoritat judicial.

La importació, exportació, comerç, tinença o circulació d’espècies en perill d’extinció són d’interés de protecció especial, per això la Guàrdia Civil treballa de manera constant per a eradicar aquesta greu problemàtica.

Redacció: P.P.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.