El segon any de Més Feina de ”la Caixa” ha tingut com a resultat 46 contractacions laborals a Tarragona en les quals s’ha dut a terme un projecte d’una entitat social, Intermèdia, que atén persones en risc d’exclusió, com ara joves, persones més grans de 45 anys, persones amb discapacitat física o intel·lectual, immigrants o víctimes de violència de gènere, entre d’altres.

Així mateix, a Tarragona s’han atès un total de 124 persones i s’ha impulsat la formació qualificada de 70 persones.

En paraules del president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé, «aquests projectes acompanyen les persones en situació de vulnerabilitat en el descobriment i la valoració del seu propi talent i milloren la seva ocupabilitat i qualitat de vida, i això també és beneficiós per al conjunt de la societat».

Un projecte Més Feina a Tarragona

A Tarragona, Intermèdia desenvolupa Itineraris “Més Feina”, amb el que ha atès 124 persones, ha format 70 d’elles en auxiliar de cuina i auxiliar de vendes, entre d’altres, i ha aconseguit 46 inserits.

Sobre el programa Més Feina de ”la Caixa”

El programa Més Feina de ”la Caixa” està cofinançat pel Fons Social Europeu amb 30.576.923 € i per la Fundació Bancària ”la Caixa” amb 10.769.309,75 €. Els projectes seleccionats han obtingut un finançament anual d’entre 80.000 € i 100.000 € fins a l’any 2023, i inclouen itineraris individualitzats, formació per millorar l’ocupabilitat, prospecció i intermediació laboral, orientació laboral en la recerca activa de feina i, en cas d’aconseguir la inserció, suport i seguiment tant de la persona com de l’empresa.

La Fundació Bancària ”la Caixa” va ser designada el 2016 Organisme Intermedi del Fons Social Europeu en el POISES per a Espanya 2014-2020, i ha estat en el marc d’aquest programa que ha desenvolupat aquesta iniciativa. El POISES és una resposta de l’Estat espanyol dissenyada per promoure la inclusió social i lluitar contra la pobresa i qualsevol forma de discriminació. El programa respon a la voluntat de ”la Caixa” de combatre l’exclusió social, garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés al mercat laboral i aprofitar el potencial de l’economia en la recuperació econòmica.