Es confirma la presència d’un nou partit de caire municipalista a Móra d’Ebre per les eleccions del 26 de maig.

Ja és oficial, el primer partit independent de Móra d’Ebre, “Tots i totes per Móra”, es presenta a les properes eleccions locals. Les llistes definitives ja han estat entregades a la Junta Electoral de Reus.

“Tots i Totes per Móra” és un formació política integrada per un grup de gent molt heterogeni, la majoria d’ells no vinculats anteriorment a cap partit, però amb un cap de llista amb una forta tradició política al territori. La motivació principal que els ha portat a crear el partit és treballar per millorar les oportunitats que el poble ofereix als seus habitants per tal de frenar la degradació que actualment està patint la localitat.

Encapçala la llista en Santiago Campos Piñol (10/05/42), alcalde de Móra durant el període 1987-2003. Campos Piñol fou president del Consell Comarcal des de la creació del mateix al 1987 fins al 2003, i primer president de l’Institut de Desenvolupament de les Terres de l’Ebre. Durant el seu mandat va dur a terme projectes molt importants al municipi, com foren la creació de la biblioteca i l’Hospital Comarcal. Actualment és empresari.

En segon lloc trobem a en Jacob Papaseit Sánchez (05/09/83), soldador per l’empresa Ercros de Flix durant nou anys i actualment empresari d’èxit dins el sector de l’oci a la localitat.

La Meritxell Caravaca Mañé (30/10/81) és la tercera a la llista. És diplomada en Treball Social i Directora de Lleure, amb una experiència de més de 10 anys en el sector d’atenció a la gent gran i 5 anys amb menors amb risc d’exclusió social.

El número 4 de la llista és en Xavier Sabaté Pasanau (09/12/1983), llicenciat en Publicitat i RRPP, Màster en Direcció i Gestió d’Empreses Internacionals i Màster de Banca Comercial. Actualment és director d’una oficina bancària.

Trobem a Cèlia Solé Launes (29/03/1963) com a número 5, tècnica administrativa. Actualment treballa per al Departament d’Ensenyament de la Generalitat, amb més de 25 anys d’experiència al sector.

Tot seguit, com a número 6 està l’Elena Cano Fortuño (01/03/1981), tècnica superior d’anàlisis clínics i biomèdics, CFGM auxiliar infermeria i actualment estudiant de psicologia. Treballa al sector de la sanitat i té més de 15 anys d’experiència.

Completen la llista en Jordi Peña Guimerà (28/06/1980), tècnic forestal i bomber, què treballa a la Central Nuclear d’Ascó. L’Eduard March Hermo (18/10/1974), enginyer i Màster en Direcció d’Organitzacions, treballa a les Centrals Nuclears d’Ascó i Vandellós com analista del departament d’enginyeria i amb més de 25 anys d’experiència en el sector industrial. L’Àngela Gascó Baiges (22/07/1954), presidenta de l’Associació Cultural Rosa d’Abril de Móra d’Ebre i amb més de 20 anys d’experiència en promoció associativa. L’Abderrahim El Mettaoui Garhiui, (01/05/1994), tècnic en soldadura i caldereria i soci d’una empresa de serralleria del municipi. L’Hortènsia Muntané Grau (24/12/1947), vinculada activament al món associatiu de la localitat en iniciatives culturals i socials.  David Álvarez Llop (15/07/1988) que va ser membre de la brigada municipal i es un apassionat de la informàtica i de les xarxes socials.

Tanca la llista l’Antonio Ferrer Ezquerra (22/02/1983), enginyer industrial i CEO d’una empresa de parafarmàcia on-line.

La presentació oficial de la llista serà a Móra d’Ebre el cap de setmana de l’11 i 12 de maig a un lloc encara per determinar.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.