La Xarxa Associativa i de voluntariat de Catalunya i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Xarxanet, ha fet public un recull de 12 llibres per salvar el planeta: “Dintre d’alguns llibres hi trobem paraules i idees que desperten l’amor per la natura i la consciència sobre la necessitat de protegir el planeta”. Un d’aquests és el llibre Generació #LoRiuEsVida, de Núria Caro i Àlex de la Guia, que recentment ha publicat Cossetània Edicions. Tal i com apunta la recomanació:

El llibre recull l’impacte social de la lluita per la defensa del territori de 18 anys de Plataforma en Defensa de l’Ebre. Pels ebrencs i ebrenques l’aparició de la plataforma va significar el despertar d’un sentiment i l’orgull de territori, que abans no hi havia existit. L’impacte és particularment interessant sobre la generació de joves que han nascut i crescut amb aquest esperit. El text repassa les mobilitzacions socials des de les protestes pel transvasament, contra el projecte Castor, per la descontaminació del pantà de Flix i per a un transport públic digne, entre d’altres.

Un projecte que va tenir el seu espai a Canal Terres de l’Ebre amb el programa Generació Lo riu és vida, que va comptar amb reportatges i entrevistes amb els diferents perfils que van prendre part dels 18 anys de la PDE.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.