El President de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat la Terra Alta aquest cap de setmana en un viatge familiar, fora de la seva ajustada agenda institucional. “He vingut a passar un cap de setmana a la família i el millor lloc on agafar forces i estar en contacte amb la terra i amb la natura és a la Terra Alta”, va dir Torra.

El dissabte, Torra va visitar el Poble Vell de Corbera d’Ebre i, quasi per casualitat, va assistir a la inauguració de la Biennal d’Art, dedicada a la Declaració de Drets Humans de la ONU. Pel president, que ja havia visitat anteriorment el Poble Vell – una com a President, durant l’acte del 80è aniversari de la batalla de l’Ebre – reconeix que és una visita obligada i que el marca emocionalment.

“Sempre que entres al Poble Vell i a l’Església Vella hi ha un xoc emocional que et deixa una petjada al cor profunda. T’adones fins a quin punt aquest terra està marcada per aquella guerra incivil. I com nosaltres em de ser capaços de recuperar la memòria democràtica, de recuperar la veritat, de fer-nos forts en la justícia i de tirar endavant per la llibertat del nostre poble”, va explicar Torra als mitjans de comunicació, qui també visitar el centre d’interpretació 115 dies.


Com ha donat a conèixer a través de les xarxes socials, la família del President de la Generalitat també ha conegut un camp d’oliveres monumentals. En unes imatges publicades als seu compte d’instagram, va deixar clar que “les oliveres no es toquen”. “No podem permetre que les velles oliveres s’arrenquin dels camps. Són patrimoni”.

 

View this post on Instagram

 

Les oliveres no es toquen. No podem permetre que les velles oliveres s’arranquin dels camps. Són patrimoni.

A post shared by quim torra (@quimtorra) on

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.