Tunateca Balfegó, l’exclusiu restaurant barceloní especialitzat en tonyina vermella, ha incorporat en la seva programació d’esdeveniments gastronòmics una cita mensual amb estrelles Michelin de tot Espanya.

A les anomenades “Nits d’Estrelles“, els cuiners convidats preparen un sopar a quatre mans amb el xef i gerent de la Tunateca, Ekaitz Apraiz. Dues visions gastronòmiques unides per oferir un menú exclusiu basat en la tonyina vermella Balfegó. Aquestes sopars, a més de ser una oportunitat única de gaudir a Barcelona dels millors xefs de les principals ciutats espanyoles, també pretenen visibilitzar els excel·lents treballs que realitzen amb un dels productes més preuats en l’alta gastronomia. Si al gener d’aquest any va ser el japonès Hideki Matsuhisa (únic cuiner nipó amb una estrella Michelin a Espanya), del restaurant Koy Shunka *, al febrer el xef convidat ha estat Mikel Población, del restaurant Atelier de Etxanobe * (Bilbao).

Algunes de les seves creacions que es podran degustar en el sopar que se celebrarà el 14 de febrer són el bombó de tonyina i foie; morrillo confitat sobre brou dashi i sorpreses de primavera; tonyina soasado, sumac i remolatxa; i costella de tonyina i wasabi europeu.

El proper xef que trepitjarà la cuina de Tunateca serà Julián Marmol, del restaurant madrileny Yugo The Bunker. Els sopars amb estrelles coincideixen amb la incorporació de Tunateca a la Guia Michelin 2019 com ” restaurant recomanat ” tan sols un any i mig després de la seva obertura. Segons els inspectors de la guia gastronòmica més famosa del món, “si li interessen els diferents talls i cuinats de la tonyina no pot perdre-se’l”. I afegeix: “Tunateca sorprèn per la seva estètica, en tons blaus i amb bells detalls al·lusius a aquest majestuós peix“.

Aquest reconeixement dóna impuls a l’estratègia de Tunateca per donar a conèixer la cultura i la gastronomia de la tonyina vermella, i els valors de Balfegó entorn d’ell. Però les “Nits d’Estrelles” no són l’únic format d’esdeveniments que ofereix Tunateca. En el seu afany per donar a conèixer els valors de la tonyina vermella legal i sostenible, l’espai gastronòmic de la família Balfegó realitza també mensualment sopars maridades amb els millors cellers nacionals, i “kaitais”, un espectacle de tall a l’estil japonès d’un exemplar de tonyina vermella de més de 100 quilos, durant el qual es detallen les característiques i s’ofereix als assistents per degustar parts de la tonyina com la carn d’espina o la falsa medul·la.

Dins el panorama gastronòmic de Barcelona, ​​Tunateca Balfegó ofereix un espai singular i diferent al d’un restaurant convencional. Com assenyala Ekaitz Apraiz, “no pretenem ser un restaurant a l’ús més, volem ser un centre divulgatiu on explicar i ensenyar als clients, a tots els ciutadans que acudeixin, el que és la tonyina vermella, els seus matisos de sabor, la seva cultura, les seves característiques, el seu cicle de vida … perquè tinguin més coneixement i capacitat d’elecció “.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.