Els successos han copsat l’atenció dels usuaris del portal digital Ebredigital.cat, entre les 10 notícies més llegides i amb més clicks de l’any 2018. L’accident mortal d’un veí de Masdenverge al canal de Roquetes ha estat la més llegida superant les 15.000 visites. Però no ha estat l’únic succés que ha captat l’atenció dels usuaris ja que han estat cinc les notícies més vistes dins al TOP-10, on han centrat l’atenció les inundacions, la mort del mossèn Dámaso Ruiz o els cadàvers trobats al riu Ebre i a la costa de Castelló. L’onada de calor que ens va afectar aquest estiu ha estat la cinquena amb més seguiment.

El procés independentista ha marcat tres notícies de les més vistes amb la publicada el 12 d’octubre en relació a la visita que van fer a la presó on Jordi Romeva (pare del conseller Raül Romeva) va fer unes dures declaracions. Els llaços penjats al Pont Penjant d’Amposta o la manifestació falangista davant el monument del riu Ebre han estat de les més seguides.

Les 10 notícies més llegides de l’any

  1. La víctima de l’accident al canal de Roquetes és un conegut veí de Masdenverge

L’accident mortal de Roquetes on Joan A.P, veí de Masdenverge de 34 anys i molt conegut al municipi del Montsià, va perdre la vida ha estat la notícia més popular en casi bé 15500 lectures a la web. Havia estat saxofonista d’un grup de música, ex-jugador de futbol i membre de diferents penyes locals, així com un gran aficionat taurí. L’accident es va produït a dos quarts de cinc la matinada, quan tornava de les festes majors de Jesús, una pedania de Tortosa. El vehicle es va precipitar al canal de la dreta de l’Ebre en sortir-se d’un camí rural de la localitat veïna de Roquetes per causes que es desconeixen. Una notícia publicada a l’Ebredigital el passat 14 de juliol.

2. Jordi Romeva als diputats sobiranistes: “com podeu fer vida normal, mentre els vostres companys són a la presó?”

La segona del rànquing fa referència al procès independista i els presos polítics. Jordi Romeva, el pare del conseller Raül Romeva, va ser divendres 12 d’octubre el gran protagonista de l’acte que l’ANC Terres de l’Ebre va organitzar, per mostrar el suport de les Terres de l’Ebre a Carme Forcadell, organitzant una concentració a les portes de la presó on està reclusa. I va fer-ho amb un discurs de gran calat, al tractar-se no només d’un familiar directe de pres polític, sinó per l’àmplia experiència política que aquest activista de 74 anys té acumulada, ja que va tindre un paper destacat durant la lluita contra el franquisme. Una notícia que podeu trobar el 15 d’octubre i que va tenir més de 8.000 clicks.

3. Tallada la N-340 per inundacions i pluges torrencials al Montsià

Els aiguats que van caure a l’octubre a les Terres de l’Ebre són la tercera notícia més seguida al nostre portal amb 7.661 visualitzacions. Una situació que va provocar que el telèfon 112 rebés 209 trucades. La majoria de trucades van ser per inundacions de baixos, caigudes d’arbres o branques, rescat de vehicles o despreniment a la via. A la Ràpita es va tallar el subministrament elèctric a 963 abonats. La N-340 es va tallar entre Alcanar i Vinaròs i entre Alcanar i Amposta. La Policia Local d’Alcanar, per la seva banda, va tancar l’accés a alguns camins. Protecció Civil va recomanar a les poblacions pròximes al riu Sénia, tancar accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments. Una notícia publicada el 19 d’octubre.

4. Apareixen 4 llaços grocs soldats al Pont Penjant d’Amposta

La quarta notícia més llegida del nostre portal digital va ser novament en referència a la situació política catalana i és que a Amposta van despertar-se amb quatre llaços grocs soldats al Pont Penjant. “Així acomiada i dóna la benvinguda Amposta des d’aquesta setmana. En ple debat sobre la presència de llaços grocs a l’espai públic, l’emblema de la capital del Montsià compta des de dimecres amb un nou element: 4 llaços grocs, dos per arc, coronen el símbol arquitectònic”. Una notícia que va estar publicada el passat 6 de setembre a l’Ebredigital.

5. Les Terres de l’Ebre registren les temperatures més altes de l’onada de calor

Un estiu de rècord en quant a temperatures se refereix, va ser la quinta notícia més seguida del nostre portal amb 6.501 lectures. Les temperatures es van enfilar fins al 40°C en el que va ser el sostre de l’onada de calor que va viure Catalunya. Va ser un dia amb algunes temperatures de rècord, com al centre de Barcelona, on feia deu anys que no superaven els 39°C. Una notícia que la trobem el 4 d’agost.

6. La víctima de l’accident d’Alcanar és el conegut capellà Dámaso Ruiz

La sisena amb més lectures va ser la luctuosa notícia de la mort en accident de circulació de Mossèn Dàmaso Ruiz, més conegut pel seu suport al RCD Espanyol com a Dàmaso Perico. L’accident a la carretera d’Alcanar va acabar amb la vida de Dàmaso de 47 anys d’edat, que havia estat ingressat a l’Hospital Joan XXIII  de Tarragona encara amb vida però finalment no ha pogut superar les lesions. Havia estat rector en diferents parròquies de la Ribera d’Ebre, com Móra d’Ebre, Tivissa, Vinebre, la Torre de l’Espanyol o Riba-roja d’Ebre, i actualment era vicari a Benicarló. Una notícia que podeu trobar al 8 de maig.

7. Tots els indicis apunten que el cadàver trobat al riu a Tortosa seria el del noi desaparegut el mes passat

El cadàver trobat al riu Ebre el passat 10 d’abril amb 6.168 visites, va despertar la inquietud dels usuaris del portal web. L’autòpsia va determinar la identitat i les causes de la mort de l’home que va ser localitzat surant al riu Ebre, al seu pas per Tortosa. El mal estat en què es trobarien les restes, pel fet d’haver passat molt temps a l’aigua, van dificultar les tasques d’identificació del cos.

8. Manifestació falangista a Tortosa a favor de mantenir el monument franquista

Una notícia que es va viralitzar a les xarxes socials d’Ebredigital i Canal Terres de l’Ebre i que va despertar l’atenció dels nostres lectors amb més de 6ooo lectures. Concretament van estar 6.140 les que va tenir la manifestació falangista davant el monument del riu Ebre. “Les camises blaves han tornat a passejar per Tortosa. Un grup de falangistes s’han concentrat aquest diumenge al migdia al davant del monument franquista a la Batalla de l’Ebre. El motiu de la concentració era defensar la continuïtat del monòlit ara que el Govern català ha anunciat la seva voluntat de retirar-lo amb una nova llei de memòria històrica”. Una notícia publicada el passat 16 de setembre.

9. Troben un cadàver en avançat estat de descomposició a seixanta milles de la costa de Castelló

Un altre succès ha estat la novena notícia més llegida a l’Ebredigital amb 5.777 visites, la desaparició d’un pescador de Deltebre durant un temporal. La Guàrdia Civil de Castelló va localitzar un cos sense vida a 60 milles de la costa de la província de Castelló, concretament entre les illes Columbretes i l’illa de Mallorca. L’home va sortir amb la seva barca des del port municipal de Deltebre per anar a calar cap a la zona Marquesa, però no va tornar. Una notícia publicada el 6 de juny.

10. Una nova rotonda i doble carril per descongestionar el trànsit del centre de Tortosa

La darrera de les notícies que marca el TOP-10 de lectures d’aquest any 2018 ha estat en la nova creació d’una rotonda al centre de Tortosa. Una rotonda i un carril de doble sentit que ha de servir per descongestionar el trànsit al centre de la capital del Baix Ebre, molt propera a l’estació de RENFE. Està situada a la confluència del carrer Cristòfol Despuig i la Ronda Reus, ja que es tracta d’un punt clau en les hores de més afluència,  sobretot en les hores d’entrada i sortida dels col·legis.. Va tenir un seguiment de 4.808 lectures el passat 14 de setembre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.