La pluja no afluixa i aquesta tarda s’ha intensificat. Sobretot, a la comarca del Montsià, el nord de Castelló i a l’entorn dels Ports, on ja s’han superat els 200 litres per metre quadrat.

ACTUALITZACIÓ 19H

En les darrerres hores el telèfon 112 ha rebut 209 trucades. 49 són del Montsià i, d’aquestes, 28 des d’Alcanar. La majoria de trucades han estat per inundacions de baixos, caigudes d’arbres o branques, rescat de vehicles o despreniment a la via. A la Ràpita s’ha tallat el subministrament elèctric a 963 abonats.

La N-340 s’ha tallat entre Alcanar i Vinaròs i entre Alcanar i Amposta per inundacions. La Policia Local d’Alcanar, per la seva banda, ha tancat l’accés a alguns camins. Protecció Civil ha recomanat a les poblacions pròximes al riu Sénia, tancar accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments.

A la comarca del Montsià han caigut més 40 litres per metre quadrat en 30 minuts. Ara s’espera que les fortes tempestes afecten la comarca del Baix Ebre en les properes hores.

Aquest matí ja s’han desbordat alguns barrancs que baixen dels Ports, com el que creua per Masdenverge, obligant a tallar el camí que comunica amb la Galera.

Aquest matí s’han suspès per precaució cinc línies de transport escolar. Dues a Ulldecona i tres de transport adaptat a Amposta. Aquest matí la flota de pesca de ports com els de l’Ametlla o la Ràpita s’han quedat amarrades.

El temporal ha portat onades de fins a tres metres. Protecció Civil manté les alertes per fort onatge i risc d’inundacions. La pluja no s’aturarà aquesta nit i anirà perdent intensitat al llarg del dissabte.

Periodista.