Les temperatures s’han enfilat avui fins al 40°C en el que ha estat el sostre de l’onada de calor que viu Catalunya els darrers dies. Ha estat un dia amb algunes temperatures de rècord, com al centre de Barcelona, on feia deu anys que no superaven els 39°C.

La temperatura màxima a Catalunya s’ha registrat a Tortosa, amb 42,2 °C, segons l’AEMET. D’acord a les dades del Servei Meteorològic de Catalunya, la màxima s’ha localitzat Benissanet, a la Ribera d’Ebre, amb 41,4 °C. En altres punts de les Terres de l’Ebre, com Aldover s’ha arribat als 40,7°C i 41°C Vinebre . També al Priorat, la Costa Brava o la demarcació de Barcelona el mercuri ha passat la barrera dels 40°C.

Per la nit també s’han assolit rècords al litoral, amb mínimes que no baixaven dels 30 °C a Barcelona. De fet ha estat la nit més calorosa de l’estiu. A les Terres de l’Ebre s’han mantingut al voltant dels 25°C però quan ha sortit el sol s’han enfilat ràpidament. A les 7h del matí, ja es registraven 30°C a l’Ametlla de Mar, Alcanar o Amposta. A les estacions meteorològiques d’Aldover, Alcanar i els Alfacs s’han assolit temperatures rècord per un 4 d’agost.

Protecció Civil manté l’alerta per altes temperatures a totes les comarques catalanes excepte a sis dels Pirineus. L’onada s’ha cobrat una víctima mortal el passat divendres a Barcelona. Es tracta d’un home mitjana edat que va ser trobat a terra en estat crític i va acabar morint a l’Hospital Clínic. El telèfon 061 del CatSalut ja ha atès 27 incidents i ha rebut un centenar de trucades.

Periodista.