El proper 12 de novembre el nou complex esportiu de Tortosa obrirà les seues portes. Aquest dimarts s’ha fet la presentació oficial i finalitzen així 15 mesos d’obres que han enllestit la primera fase que inclou la piscina, sales de fitness, spinning i activitats dirigides, així com altres zones comunes. En breu s’iniciarà la segona fase que consistirà en la creació de pistes de pàdel, zona spa i vestidors col·lectius.

  • Dissabte 3 de novembre, a les 12h, se celebrarà una masterclass promocional a la plaça Barcelona.
  • La inauguració del nou complex esportiu s’ha programat per al 17 de novembre.
  • Del 7 al 10 s’organitzaran visites guiades per donar a conèixer les instal·lacions a la ciutadania.

El proper 12 de novembre entraran en funcionament les noves instal·lacions esportives municipals de Tortosa —WIN Complex Esportiu—, després de 15 mesos d’obres i amb un cost de 5.041.013,61 euros (iva inclòs). El nou edifici, que utilitza energies alternatives que adapten l’espai als criteris de sostenibilitat i estalvi energètic, està format per un únic volum de dues plantes que integra tot el programa funcional, amb uns espais interiors que busquen potenciar la transparència i la llum natural. Per a la seva construcció s’han adoptat solucions constructives que optimitzen l’execució i els costos.

El projecte finalitza, d’aquesta manera, la primera fase d’execució que ha inclòs la piscina; les quatre sales de fitness, spinning i activitats dirigides; el conjunt de vestidors de grups i la zona de serveis comuns: entrada-recepció, vestidors tècnics-àrbitres, graderies, espais de manteniment, magatzem i infermeria. A partir d’ara s’iniciarà la fase II amb l’enderroc de l’actual  piscina coberta i posterior construcció del mòdul de vestidors col·lectius, la zona d’spa i quatre pistes de pàdel.

El projecte

El projecte està signat pels arquitectes Ferran Bonanza i Òscar José, i les obres les ha executat l’empresa Benito Arnó e Hijos SAU. El termini total d’execució de les obres és de 19 mesos, un període dividit en dues fases per tal de mantenir en tot moment el servei públic de piscina: la primera, de 15 mesos, és la que ja s’ha donat per acabada. La segona fase s’iniciarà en breu i és previst que duri 4 mesos, durant els quals s’enderrocarà l’antiga piscina coberta. L’actuació implica la reordenació dels accessos al conjunt de les instal·lacions esportives de la ciutat. L’accés principal continuarà ubicat a l’avinguda de l’Estadi, tant per a esportistes com per a públic en general, mitjançant un hall i passeig central que redistribueix els usuaris a les diferents instal·lacions esportives de la resta del complex: la piscina i el gimnàs del complex esportiu, el velòdrom, el camp de futbol Josep Otero, la pista d’atletisme, el pavelló poliesportiu, la pista de futbol sala.

Tarifes del nou complex esportiu de Tortosa

Les quotes dels serveis que ofereix el WIN Complex Esportiu Tortosa estan subjectes a l’ordenança reguladora aprovada en ple de l’Ajuntament de Tortosa. Els serveis es presten de forma directa mitjançant la societat mercantil de titularitat 100% Tortosasport S.L, empresa que gestiona les instal·lacions esportives del municipi.

Periodista.
Twitter: @sara_hernandez