La indignació continua entre els veïns de Santa Bàrbara pels reiterats talls de llum que ha patit el municipi durant tot l’estiu, però que s’ha agreujat aquesta setmana, amb més de 30 hores sense corrent elèctrica en tres dies. La direcció General d’Indústria ja va anunciar que ha obert un expedient sancionadora Endesa pels reiterats talls de llum.

Però la indignació dels planers es va fer palès al ple extraordinari que va tindre lloc aquest dijous. Incloïa un punt d’urgència, la moció conjunta “per demanar la millora de la xarxa i les instal·lacions elèctriques a Santa Bàrbara” consensuada i signada per tots els grups polítics al consistori.

També la de l’oposició, la més crítica, Esquerra Planera que va lamentar l’acció del govern i la poca diligència en informar la població, segons diuen , “amb un e-bando 8 hores després de l’incident.

D’altra banda, la regidora no adscrita Eva Franc, va apuntar que solucionar aquestes crisis no es fàcil i el regidor del PP Xavier Boqué, el menys crític va apuntar que si no es té informació de primera mà, tampoc es pot oferir a la població.

El ple extraordinari va comptar amb la presencia de diversos comerciants preocupats per les pèrdues que aquests tres dies suposaran per als seus establiments.
Finalment l’alcalde explicava que a part de la moció conjunta també oferiran a la gent de la localitat, la possibilitat de signar un document de queixa conjunta , que trobaran a l’ajuntament i als establiments del poble, perquè quedi constància de la insatisfacció amb el servei.

Font: La Plana Ràdio

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.