El Jutjat de lo Social únic de Tortosa ha declarat procedent l’acomiadament del cap de Cuina de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús fet per la societat municipal GESAT SAM el 14 de novembre passat per una falta molt greu. Segons informa l’Ajuntament de Tortosa, el magistrat desestima així la demanda presentada per l’acomiadat contra GESAT.

En la sentència, datada del 20 de juliol, el Jutjat assegura que queda provada la connivència que hi havia entre el cap de Cuina i el director de l’Hospital -també acomiadat- amb un dels proveïdors del centre sanitari per obtenir productes alimentaris tipus gourmet per a ús particular com si fossin gelatines en pols. Aquests productes es carregaven periòdicament als comptes de l’Hospital falsejant el concepte de les factures.

Recordem que els fets van ser detectats per un membre del consell d’administració de l’Hospital que va denunciar el cas a Fiscalia l’agost de l’any passat. Paral·lelament, GESAT va obrir un expedient disciplinari que va derivar en l’acomiadament, al novembre, dels dos treballadors implicats.

Queda pendent la vista per l’acomiadament de l’exdirector de l’Hospital, així com dels procediments instats per GESAT per responsabilitat penal contra aquestes dues persones.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.