La primera intervenció del pla de Fosses de la Generalitat a les Terres de l’Ebre s’ha fet a Miravet, on aquest cap de setmana s’ha gaudit d’una recreació històrica del pas del riu. Es van exhumar 99 individus i fonts coneixedores de les excavacions reconeixen que amb prou feines es podran arribar a determinar la seva identitat.

En aquest sentit es va expressar l’alcalde de Miravet, el republicà Toni Borrell, molt crític amb la gestió del pla de fosses al seu poble. Segons Borrell, s’ha fet “política d’aparador”. Entre desembre i juny s’ha estat fent els treballs en una finca de Miravet, on encara podrien quedar centenars de cossos més enterrats. Les excavacions es van dur a terme amb discreció, sense donar-les a conèixer al públic o a la premsa. No obstant això, Borrell confia en un canvi de rumb ara que hi torna a haver-hi govern a Catalunya.

 

 

Periodista.