La tercera edició del Mónfilmat, que impulsa Lo Pati el Centre d’Art Terres de l’Ebre, està a l’equador de les jornades de cinema. Al llarg de nou dies Amposta acull aquestes jornades de cinema d’autor que pren el paisatge com a element determinant de la narració audiovisual.

Les jornades audiovisuals del mónFilmat han reprès el seu curs el passat dijous 5 a l’antic casino d’Amposta. La tercera edició d’aquest esdeveniment impulsat pel Centre d’Art Terres de l’Ebre Lo Patí té com a premissa impulsar el cinema d’autor del qual el paisatge ha de ser el motor de la història. A més, la seva intenció és oferir un festival carregat de pel·lícules que no es poden veure al territori perquè són de difícil accés. Aquesta edició s’han programat 11 llargmetratges, dos migmetratges i 27 curts. Tot i que l’activitat forta encara no ha començat, el publica a rebut molt bé la nova edició de món Filmat.

Ahir dijous 5 a la tarda van projectar Mimosas d’Oliver Laxe. Una joia cinematogràfica que transcorre a la serrada de l’Atlas. I, Penélope d’Eva Vila, una revisió actual de l’Odissea d’Homer on es té en compte el paper de Penèlope, la qual no apareix assíduament al mite.

Vila ha presentat el seu llargmetratge que s’ha projectat al món filmat i s’estrenarà el 14 de setembre a Barcelona. El festival Mónfilmat tancarà les portes el pròxim diumenge 8 amb projecció de Jaennet a les deu de la nit a Lo Patí.

 

Autor: