El projecte turístic de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan cada vegada està més a prop. El Mas de Burot, al Parc Natural dels Ports, està més avançat que mai. De moment, s’estan enllestint les obres que tenen previsió d’acabar durant el mes d’abril.

Després de fer el pas d’equador del projecte, on s’hi contempla el reforç dels murs estructurals, els tractaments preventius a la fusta pels atacs de fongs i insectes i haver completat la coberta, l’ajuntament fa un balanç molt positiu del curs que està seguint l’obra.

Per acabar la construcció queden els paviments del sol, els tancaments de portes i finestres i els revestiments amb fusta que s’estan restaurant al taller. El que s’utilitzen són les tècniques tradicionals i a través de l’obra s’imparteix formació per tots els interessats de recuperar aquestes maneres de construir.

Mas de Burot s’ubica dins el parc natural dels Ports, envoltat del paisatge boscós de la vall de Blanco i a la falda de les impressionants Roques de Benet, un dels símbols del municipi. El mas és un dels millors exemples del conjunt de construccions que l’activitat de l’home ha deixat durant segles al massís dels Ports, senzilles i amb elements estilístics poc rellevants, però que constitueixen un llegat arquitectònic i paisatgístic de gran coherència i que ara se recuperarà per ser un atractiu turístic dels més potents al municipi terraltí.